Persberichten
Drievoudig jubileum voor Fotostichting Diessen
De Fotostichting Diessen viert in 2017 maar liefst 3 jubilea: haar 25-jarig bestaan, de 25e editie van Hers en geens dur Diessen en de 1000e Fotorubriek. De Fotostichting is in 1991 opgericht als uitvloeisel van het fotoboek ‘Wat Dies... meer zij’, waarvan ruim 1700 exemplaren zijn verkocht. De stichting heeft ten doel het op verantwoorde wijze vormen, beheren en raadpleegbaar maken van collecties foto's, films en ander beeldmateri­aal met betrek­king tot het leven in de voormalige gemeente Diessen. De stichting beheert diverse collecties met duizenden foto’s en negatieven, waarvan de oudste dateren van voor 1860.
Feestjaar
In januari was de aftrap van ons feestjaar met de 1000e Fotorubriek. Binnenkort start de Diesselfie-wedstrijd. In november 2017 verschijnt deel 25 van Hers en geens dur Diessen. Dit wordt een bijzondere editie die in een oplage van 2.000 exemplaren in heel Baarschot, Haghorst en Diessen gratis huis-aan-huis wordt verspreid. Het boekje zal terugblikken op de 24 eerdere delen en zal verder in het teken staan van ‘Diessense dorpsfiguren’. Op zondag 19 november 2017 is iedereen welkom bij de feestelijke afsluiting in Hercules. De winnaars van de Diesselfie-wedstrijd worden dan bekend gemaakt, er is een fototentoonstelling en zijn er diverse muzikale en komische voordrachten.
De mooiste, gekste, origineelste of meest ontroerende Diesselfie
Van 10 juni tot 30 september 2017 kan iedereen maximaal 5 selfies uploaden. Voorwaarde is dat ze een link hebben met Diessen, Haghorst of Baarschot. Dat kan een plaats zijn, een persoon, een activiteit of misschien nog iets geheel anders. Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden Diesselfies en kiest 10 nominaties, die in deel 25 van Hers en geens dur Diessen worden gepubliceerd. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door een combinatie van het juryoordeel en de uitgebrachte likes.
Meedoen en meer informatie
Kijk voor meedoen en meer actuele informatie over de Diesselfie-wedstrijd en de overige jubileumactiviteiten op www.fotostichtingdiessen.nl of zoek op facebook Fotostichting Diessen en/of Diesselfie-wedstrijd.
‘Onze’ bisschop plaatst eerste Diesselfie!
Onze dorpsgenoot Ron van den Hout is op 3 juni 2017 gewijd tot bisschop van Groningen-Leeuwarden. Bij zijn eerste H. Mis daarna in Diessen kreeg hij een prachtig glas-in-loodraam aangeboden, gemaakt door Diessenaar Leo Fiévez. Het glas-in-lood geeft het wapen weer dat Ron als bisschop heeft gekozen. Kijk verder op
Diesselfies